Güvenli Bir Bebek Banyosu İçin İpuçları

01-08-2022 13:55
Güvenli Bir Bebek Banyosu İçin İpuçları


Güvenli Bir Bebek Banyosu İçin İpuçları

Bebeğinizle güvenli bir bebek banyosu deneyimi yaşayabilmeniz için bazı bilgi ve ipuçlarını sizin için bu yazımızda derledik:

·Telefonunuzu sessize alın ya da kapatın. Böylece bebeğinizi yıkarken dikkatinizin dağılma ihtimali azalacaktır.

·Günün her saati bebeğinize banyo yaptırabilirsiniz ancak dikkat dağınıklıklarının önüne geçebilmek için daha rahat ettiğiniz ve dış etmenler tarafından bölünmeyeceğiniz bir saat seçmenizde fayda olacaktır.

·Bebeğinizi suya koymadan önce su sıcaklığını kontrol edin. Bebeğinizi koymadan önce suyun yaklaşık 37-38°C olması idealdir.

·Saat, takı ve mücevherlerinizi çıkarın. Ellerinizi yıkamayı unutmayın.

·Elektrikli cihazları ve bebeğinizin yakalamaması gereken her şeyi bebeğinizin erişebileceği yerlerden uzakta tutun.

·Banyo için ihtiyacınız olan her şeyin – örneğin havlu, bebek lifi, banyo oyuncakları, şampuan, temiz kıyafetler ve temiz bezlerin- yakınlarda olduğuna emin olun. Böylelikle her an gözlerinizi ve ellerinizi bebeğinizin üstünde tutabilirsiniz.

·Boğulma riskinden kaçınmak için gözlerinizi ve ellerinizi bebeğinizden ayırmayın.

·Bebeğinizi tercihen yerde, bir havlunun üzerinde kurulayın ve giydirin. Eğer alt değiştirme masası kullanacaksanız bir elinizin her zaman bebeğinizin üzerinde olduğuna emin olun.

Peki bebeğinize ne sıklıkta banyo yaptırmalısınız?

Haftada 2-3 defa banyo yaptırmak yeterlidir ancak bazı bebeklerin banyo vaktini çok sevdiği de bir gerçek! Eğer bebeğiniz suya doyamıyorsa günde 1 kez banyo yaptırabilirsiniz.  Bundan daha sık banyo yaptırmak bebeğinizin cildini kurutabilir.

Bebek banyosu için 5 ila 10 dakika yeteri kadar uzun bir süredir. Bundan daha fazlası, özellikle kuru ya da hassas cilde sahip bebekler için sorun yaratabilir.!!!

Bebekler çok sığ bir suda bile saniyeler içinde boğulabilir. Banyo oturağı kullanıyor olsanız dahi asla bebeğinizi banyoda yalnız bırakmayın! Başka çocukları ya da kardeşlerini bebeğinize göz kulak olması için bırakmayın. Eğer kapı çalar ya da başka bir işiniz çıkarsa önce bebeğinizi küvetten çıkarın ve güvenli bir alana götürün.

Güvenli bir banyo deneyimi bebeğinizin banyo yapmaya ve suya alışması için idealdir. Ayrıca bazı bebekler, akşam banyosundan sonra daha uzun süre uyurlar, eğer banyo yapmak bebeğinizi rahatlatıyorsa akşamları banyo yaptırmayı deneyebilirsiniz.

Banyo oyuncakları neden önemlidir?

Banyo oyuncakları, bebeğinizin suya alışmasını ve banyo yapmayı sevmesini oldukça kolaylaştırabilir. Banyo korkusu olan çocuklar içinse korkularını yenmelerinde onlara yardımcı olabilir.

Tüm diğer oyuncaklarda olduğu gibi banyo oyuncağı seçerken, oyuncağın bebeğinizin yaşına uygun olmasına ve bebeğinize zarar vermeyecek materyallerden yapılmış olmasına dikkat edin.


 


Siz de TOMY Toomies su oyuncakları ile bebeğinizle banyo zamanını hem eğlenceli hem de daha güvenli hale getirin!

Birbirinden eğlenceli ve güvenli banyo ve su oyuncakları için tıkla:

https://www.adoreoyuncak.com/kategori/banyo-oyuncaklari

 

Okuduğunuzu beğendiniz mi? Daha fazla içerikten haberdar olmak için bizi takipte kalın.

Kaynakça:

https://raisingchildren.net.au/babies/health-daily-care/hygiene-keeping-clean/baby-bath-time

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.