Mucize Uğur Böceği ile Kara Kedi Macerası Disney Channel Ekranlarında

25-03-2019 15:27
Mucize Uğur Böceği ile Kara Kedi Macerası Disney Channel Ekranlarında

 

Mucize Uğur Böceği ile Kara Kedi Macerası Disney Channel Ekranlarında

Çocukların en sevdiği çizgi filmlerden biri olan Mucize Uğur Böceği ile Kara Kedi’nin nefes kesen macerası Disney Channel ekranlarında devam ediyor.

Lise öğrencisi Marinette’in hayatını anlatan çizgi filmde Marinette aslında Paris’i kötülerden koruyan bir süper kahramandır. Tikki ismindeki evcil hayvanının onun küpesine girmesiyle Uğur Böceği’ne dönüşümü gerçekleşir. Marinette, kötülerle mücadele ederken ona eşlik eden süper kahraman Kara Kedi’nin aslında platonik aşık olduğu Adrien olduğundan habersizdir.

Birlikte birbirinden heyecanlı maceralara atılan Uğur Böceği ve Kara Kedi’ye 2. Sezonunda da Fırtınalı Hava, Lady Wifi gibi yepyeni karakterler katılarak heyecanı katlıyorlar. Disney ekranlarında yayınlanan çizgi filmde bu macerayı merakla bekleyen minikleri Mucize Uğur Böceği ile Kara Kedi serüvenine sürüklemeye devam ediyor.

Mucize Uğur Böceği ile Kara Kedi çizgi filminin karakterleri :

 

Marinette / Mucize Uğur Böceği :

 

Lise öğrencisi Marinette, hayata her zaman aydınlık tarafından bakar ve başkalarının sorunlarını çözmelerine yardımcı olmaya bayılır. Atik ve enerjik olması düşünmeden hareket etmesine yol açar! Genellikle kendine güvenen Marinette, aşkı Adrien karşısında tüm soğukkanlılığını kaybeder.

Marinette aslında Paris’i kötülerden koruyan bir süper kahramandır. Evcil hayvanı Tikki’nin küpesine girmesi ile ikinci kişiliği olan süper karakter Uğur Böceğine dönüşümü gerçekleşir. Uğur Böceği kişiliğinde hızlı düşünüp, hızla uygulayan oldukça yetenekli bir karaktere sahiptir. Kara Kedi’ye göre çok daha dikkatli hareket etmektedir. Bu özelliği, Paris’i kötülerden korumasını sağlar. Mucize Uğur Böceği her zaman yoyosunu belinde taşır ve bu yoyo sayesinde hem kötülerle mücadele eder, hem de Hawk Moth’un akuma ile kötüleştirdiği karakterlerin gerçek kişiliklerine dönmelerini sağlar. Şanslı Tılsım ise şehri kötülerden korurken, Marinette’e yardımcı olacak nesnelere ulaşmasını sağlar.

 

Adrien / Kara Kedi :

Lise öğrencisi Adrien, karizmatik ama biraz utangaç bir kişiliğe sahiptir. Eğlenmeyi sevse de aslında biraz daha ciddi görünür. Genel olarak kendi arkadaşlarına karşı destekleyici ve daha rahatken çevreye karşı biraz daha içine kapanık davranmaktadır.

Adrien aslında Paris’i kötülerden koruyan bir süper kahramandır. Evcil hayvanı Plagg’ın yüzüğüne girmesi ile ikinci kişiliği olan süper karakter Kara Kedi’ye dönüşümü gerçekleşir. Kara Kedi kişiliği, Adrien’a göre çok daha dışa dönük, eğlenceli, esprilidir. Adrien’in aslında göstermek istediği karakterini yansıtır. Kara Kedi karakteri, Uğur Böceği ile iş birliği yaparak kötülere karşı mücadele etmektedir. Kara Kedi karakteri Uğur Böceği’ne aşıktır. Ama gerçek hayatta onun kimliğinden habersizdir.


Alya Césaire / Rena Rouge :

Alya, Marinette’in lisedeki en yakın arkadaşıdır. Enerjik, tutkulu, eğlenceli, kendine güvenli, ayakları yere basan ve zeki bir karaktere sahiptir. Alya arkadaşlarına karşı çok sadıktır ve onları her zaman destekler. Fakat bazen baskıcı olabilir. Özellikle Marinette’i Adrien’la konuşması için cesaretlendirirken bu özelliği ortaya çıkar. Zekası ve ileri görüşlülüğü ile Marinette’e bir çok zaman yardımcı olur.

Alya da bir süper kahramandır ve kötülerle mücadele ederken ikinci kişiliği olan Rena Rouge karakterine dönüşür. Rena Rouge karakteri ile Uğur Böceği ve Kara Kediye destek olur. Hızlı öğrenerek yeni yetenekleri hemen kullanır ve kötülerle mücadele eder.


Chloé Bourgeois / Queen Bee :

 

Chloé şımarık, kendini beğenmiş, kibirli bir karakterdir. Okuldaki tüm öğrencileri özellikle de Marinette’i ezip, onları utandırmak isteyen bir yapısı vardır. Chloé, belki biraz da Babası Paris’in belediye başkanı olduğu ve onun her istediğini yaptığı için dünyanın kendi etrafında döndüğünü ve herkesin ona taptığını düşünür. Özellikle Adrien’in ilgisi söz konusu olduğunda istediğini elde etmek için her şeyi yapar.

Chloé, Queen Bee olarak bir süper kahramandır. Esnekliği ve hızlılığı onun özellikleri olsa da bir metroyu kendisi dururabilecek şekilde bir güçlülüğe sahip değildir. Güç söz konusu olunca Uğur Böceği ve Kara Kedi’nin yardımına ihtiyaç duyar.

 

Gabriel Agreste / Hawk Moth :

 

Gabriel, Adrien’in babasıdır. Ünlü bir moda tasarımcısıdır ve profesyonel hayatta saygı duyulan bir insandır. Dış dünyaya ise daha soğuk, sert yapısını göstermektedir. Kaybettiği eşini çok özlemektedir ve oğlu Adrien ile çok yakın bir ilişkisi olmamasına rağmen ona karşı oldukça korumacıdır. Adrien’ın nasıl hissedeceğini düşünmeden, sadece ona bir şey olmaması adına onun evden çıkmasını bile istemez.

Gabriel’in de bir ikinci kişiliği vardır. Hawk Moth kişiliği ile Uğur Böceği ve Kara Kedi’nin en büyük düşmanıdır, çünkü gizli amacına ulaşabilmek için onların mucizesini istemektedir. Hawk Moth’un en büyük gücü duygusal anlamda kendini boşlukta hisseden insanları akuması ile etkisi altına alıp onları manipüle ederek kendisinin istediğini yaptırmasıdır.

 

 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.